Egy nagy múltú csapat vezetője pár hónappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt. Az új vezető ugyan már egy ideje helyettesként jelen volt a csapat életében, az átállás mégis számos kihívást tartogat mind az új vezető, mind a csapat számára. Az eddigi hagyományokat tiszteletben tartani, egyben az új elvárásoknak, új szemléletnek is megfelelni sehol nem könnyű feladat. 

Ez a történet szólhatna bármely cég bármely osztályáról, de történesen ez most egy kórus jelene. Bár ebben a közegben még nem szokványos a szervezetfejlesztés, a Budapesti Lantos Kórus úgy gondolta, kipróbálja, milyen a facilitátorok által támogatott közös munka. Kardos Rolanddal boldogan támogattuk őket ebben a kísérletben, az MFE részéről ketten kísértük a csapatot. Egy félnapos műhelymunka keretében ránéztünk, hogy mik azok az értékek, amiket a csapat magával szeretne vinni, mi az a vízió, amit szeretnének elérni, illetve, mire van még szüksége a tagoknak ezen az úton. A vezető és a kórus őszinte kommunikációja is teret kapott a program végén.

Összességében vidám hangulatú, mégis igen hasznos pár órát töltöttünk együtt, ahol újra megbizonyosodhattunk, hogy a facilitációnak helye és szerepe van nagyjából bárhol, ahol kettőnél több ember működik együtt. A kórusnak pedig sok sikert és kitartást kívánunk, hogy elérjék a víziójukat és közben élvezzék az oda vezető utat. 

Címkék

Kategóriák

A szerző: Zsargó Szilvia

Tovább