LEGO®SERIOUSPLAY® DESING THINKING WORKSHOP

//LEGO®SERIOUSPLAY® DESING THINKING WORKSHOP
Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Tudod mi a Design Thinking? Kreatív gondolkodás, amikor a problémamegoldáshoz vezető utat nem ismered, hanem lépésről lépésre megtapasztalod és meglepődsz azon, hogy mi lesz a végeredmény. Így volt ez a Gigante márványtömbbel is pár évszázaddal ezelőtt. Michelangelo is csak azt tudta, hogy jó szobrot fog belőle faragni és végül számtalan véső – kalapács munkával megszületett Dávid.

Ha megvan hozzá a jó csapat és közös szándék, már csak egy másik szemüveget kell elővenni és csak úgy szikráznak a jobbnál jobb ötletek. Benne vannak a lehetőségek, a múlt tapasztalatai, az évek alatt felhalmozott tudás, a kritikus gondolkodás, a játék, az alkotás, a folyamatos tanulás, no meg a kíváncsiság. Így épül fel az a folyamat, ami végül elvisz a célba.

A jó hír az, hogy a kreatív szemléletmód tanulható, fejleszthető, az odavezető út pedig egy újfajta tanulási élmény.

És mi a LEGO® SERIOUS PLAY® ?

Ha benne vagy egy projektben, könnyebben megvalósítható ha van hozzá eszközöd – papír és ceruza, számítógép, de akár egy mérőszalag vagy egy nagyító lencse.  Vizuálisak vagyunk és ezért a leírt vagy lerajzolt részegységeket egyszerűbben tudjuk összerakni, így  könnyebb átlátni a végeredményt.

Mi van akkor, ha három dimenzióban alkotod meg a részegységeket? A  LEGO® SERIOUS PLAY® módszertan erre ad megoldást, hiszen a  színes kockákkal mindenki szeret játszani. Vedd kézbe a kockákat, vetkőzd le gátlásaidat, használd a kreatív énedet és építsd meg gondolataidat, majd oszd meg másokkal. Gondolj Albert Einstein szavaira: “Elég művész vagyok ahhoz, hogy a képzeletemet szabadon engedjem. A képzelet fontosabb, mint a tudás. A tudás korlátozott. A képzelet az, ami körülöleli a világot.” A végkimenetel magáért fog beszélni.

Max. 20 fő

REGISZTRÁLOK